Biliyoruz ki bebeklerimizin cildi bizlerden çok daha hassas ve narin. Bu sebeple onlar için seçeceğimiz şampuan ve sabunların onlara özel üretilmiş olması gerekir. Farkında olmadan, bilinçsizce yapılan hatalar bazen onlara zarar verebiliyor.

Bebek ürünü olarak satılan her malzeme maalesef bebeklerin sağlığı açısından uygun olmayabiliyor. İçeriğinde ne kadar az etken madde varsa; tehlike azalmış oluyor.

Sadece etken maddenin azlığı değil aynı zamanda içeriğinde kullanılan maddeler (uçucu, sabit yağ) seçimleri de bebeğin ayına uygun olmayabilir. Yenidoğan bebeklerde içerik olarak en güvenilir yağ seçimleri genellikle; kayısı çekirdeği yağı, badem yağı, papatya, portakal çiçeği yağı, lavanta yağı gibi yağlar içeren şampuanlar tercih edilebilir.

Şampuan seçiminde ilk olarak içeriğindeki kimyasal maddeler incelenmeli. Özellikle ‘formaldehyd’ ve ‘1,4-dioxane’ maddelerine dikkat edilmeli. Bunlar direkt olarak kanseri tetikleyen kimyasallardır.

Bunların yanı sıra kullanılan koruyucu ve kıvam arttırıcı maddelerin de bitkisel içerikte olması gerekir. Aksi taktirde toksik madde içeren kimyasalları bebeğiniz daha doğar doğmaz tenine temas ettirmiş olursunuz.

Sabun ve deterjanı en az olan hangisiyse o seçilmeli. Yani az köpüren şampuan temizlemiyor değil, daha az deterjan içeriyor demektir.

Göz yakmayan şampuan bebeğinizin daha rahat yıkanmasını ve onun banyo yapmaktan rahatsız olmamasını sağlar.

Koku ve boya maddesi olmamasına, Ph değeri 7,5 olmasına dikkat edilmelidir.